VAŽNA OBAVIJEST – UVODI SE NOVI SUSTAV APLICIRANJA NA PROGRAME ZAPOŠLJAVANJA

(Sarajevo, 30.1.2020. godine) – Federalni zavod za zapošljavanje od 2020. godine uvodi novi sustav apliciranja na programe sufinanciranja zapošljavanja. U sklopu novog sustava, SVAKI POSLODAVAC MORA SE PRETHODNO REGISTRIRATI NA WEB PORTALU FEDERALNOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE (www.fzzz.ba     direktan link na originalnu objavu) Ovo se odnosi kako na one poslodavce koji imaju namjeru sudjelovati u programima sufinanciranja zapošljavanja po prvi put, tako i na one koji su ranije već sudjelovali u programima). Registracija poslodavaca na web portalu moguća je od 3.2.2020. godine.

Ista predstavlja nužan preduvjet za sudjelovanje u programima sufinanciranja zapošljavanja, odnosno podnošenje prijave za sudjelovanje u istim. Na navedeni način, poslodavcima se olakšava i ubrzava sam postupak apliciranja za poticajna sredstva. PODATKE KOJE POSLODAVCI POPUNE PRILIKOM REGISTRACIJE NEĆE MORATI PONOVNO UNOSITI PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA NA JAVNI POZIV.

KAKO SE REGISTRIRATI?
Registracija se vrši putem web portala Federalnog zavoda za zapošljavanje klikom na opciju Registracija“ nakon čega se slijede upute, odnosno unose traženi podaci u odgovarajuća polja. Nakon unosa traženih podataka provjerava se validnost istih, nakon čega se poslodavci, putem email-a, obavještavaju da li je proces registracije uspješno završen.

USPJEŠNO IZVRŠENA REGISTRACIJA JE PREDUVJET ZA SUDJELOVANJE U JAVNIM POZIVIMA ZA SUFINANCIRANJA ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH OSOBA.

Nakon uspješno izvršene registracije, a po objavi Javnog poziva, poslodavac se putem korisničkog imena i lozinke, koje je sam odredio prilikom registracije, prijavljuje na web portal Federalnog zavoda za zapošljavanje, a zatim klikom na meni „Projekti“ pristupa dijelu gdje se omogućuje podnošenje prijave za sudjelovanje u programu sufinanciranja zapošljavanja.

Napominjemo da je registracija nužna i za korištenje drugih usluga poput posredovanja i objavljivanja oglasa. Naime, ukoliko poslodavci namjeravaju koristiti bilo koju od navedenih usluga, uključujući i sudjelovanje u programima sufinanciranja zapošljavanja, potrebno je da isti izvrše registraciju na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

UPUTSTVO ZA VEĆ REGISTRIRANE POSLODAVCE
Poslodavci koji su već registrirani potrebno je da izvrše re-registraciju. Re-registracija, odnosno provjera ispravnosti unesenih podataka vrši se prijavljivanjem na web portal Federalnog zavoda za zapošljavanje koristeći postojeće korisničko ime i lozinku, prilikom čega će se od poslodavca tražiti ažuriranje i/ili dopuna određenih podataka.

VAŽNA NAPOMENA:
Napominjemo da poslodavci koji namjeravaju sudjelovati u programima sufinanciranja zapošljavanja, prilikom registracije, moraju unijeti glavni identifikacijski broj, kao i broj glavnog računa (ukoliko imaju više ID brojeva i računa, odnosno podružnica), jer će biti razmatrane samo prijave onih poslodavaca koji su aplicirali od i u ime sjedišta firme, a ne podružnica.

KONTAKT:
U slučaju nejasnoća ili eventualnih poteškoća prilikom registracije, molimo kontaktirajte Federalni zavod za zapošljavanje putem e-maila: info@fzzz.ba.