OBAVIJEST MATURANTIMA

Prijava na evidenciju nezaposlenih Službe za zapošljavanje ŽZH, Grude – za stjecanje zdravstvenog osiguranja na teret Službe

Maturanti stariji od 18 godina zadržavaju status u obveznom zdravstvenom osiguranju kao redoviti učenici do isteka školske godine. S tim datumom im prestaje status, ako ne nastavljaju dalje redovito školovanje mogu se prijaviti na evidenciju nezaposlenih Službe za zapošljavanje u roku od 90 dana od završetka redovnog školovanja, a radi ostvarivanja prava zdravstvenog osiguranja.

Na evidenciju nezaposlenih možete se prijaviti u bilo kojem trenutku kada aktivno tražite posao i raspoloživi ste za rad, a prijavljujete se osobno u najbližu podružnicu Službe za zapošljavanje ŽZH, prema mjestu prebivališta.

Od dokumenata, za prijavu vam je potrebna važeća osobna iskaznica i potvrda o prebivalištu iz CIPS-a, te svjedodžba o završenoj školi (original ili ovjerena kopija) i osobni podatci koje dajete usmeno.

Služba vam omogućava savjetodavca, a jednom mjesečno morate se javljati u podružnicu Službe u kojoj ste prijavljeni i dogovarate svaku daljnju aktivnost pri podružnici Službe, a za eventualne mjere aktivne politike zapošljavanja te konkurentnost na tržištu rada.

Previous Post Administrativno – tehnički radnik (m/ž)
Next Post BROTHERS d.o.o. – natječaj za posao