VAŽNA OBAVIJEST ZA KORISNIKE

(Sarajevo, 19.1.2022. godine) – Federalni zavod za zapošljavanje obavještava pravna i fizička lica, tj. poslodavce i nezaposlene osobe, koje namjeravaju sudjelovati u mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini, da se prethodno moraju registrirati na web portalu Zavoda www.fzzz.ba ukoliko to do sada nisu učinile. Registracija se mora izvršiti najmanje osam dana prije objave javnih poziva u 2022. godini, nakon čega registracije više neće biti moguća. Napominjemo da poslodavci i nezaposlene osobe koje su se ranije registrirale to ne moraju ponovo učiniti osim u slučaju izmjene unesenih podataka.    

Registracija predstavlja nužan preduvjet za sudjelovanje u programima sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja, odnosno podnošenje prijave za sudjelovanje u istim. Na navedeni način, korisnicima se olakšava i ubrzava sam postupak apliciranja za poticajna sredstva. Podatke koje poslodavci i fizička lica popune prilikom registracije NEĆE MORATI ponovno unositi prilikom prijavljivanja na javni poziv.
Također, pozivamo sve potencijalne korisnike, poslodavce i nezaposlene osobe, da redovno prate našu web stranicu kako bi blagovremeno bili obaviješteni o točnom terminu otvaranja javnih poziva. 

KAKO SE REGISTRIRATI?
Registracija se vrši putem web portala Federalnog zavoda za zapošljavanje klikom na dugme „Klikni ako si nezaposlen“ ili „Klikni ako si poslodavac“ u gornjem desnom uglu, a zatim na opciju „Registracija“ koja se nalazi ispod dugmeta. Nakon otvaranja forme za unos podataka treba slijediti upute, odnosno unijeti tražene podatke u odgovarajuća polja. Nakon unosa traženih podataka korisnici će putem maila biti obaviješteni da je proces registracije završen. Po završetku registracije Zavod će provjeriti valjanost unesenih podataka, te u slučaju da se ustanove nepravilnosti, registracija će biti obrisana o čemu će korisnik biti obaviješten putem email-a.

Uspješno izvršena registracija je preduvjet za sudjelovanje u javnim pozivima za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljavanja.

Nakon uspješno izvršene registracije, a po objavi Javnog poziva, poslodavac ili nezaposlena osoba se putem korisničkog imena i lozinke, koje je sam odredio prilikom registracije, prijavljuje na web portal Federalnog zavoda za zapošljavanje, a zatim klikom na meni „Projekti“ pristupa dijelu gdje se omogućuje podnošenje prijave za učešće u programu sufinanciranja zapošljavanja.

U slučaju nejasnoća ili eventualnih poteškoća prilikom registracije, molimo kontaktirajte Federalni zavod za zapošljavanje putem e-maila: info@fzzz.ba